Tipologia d’acabats dels panells

Construir amb elements prefabricats és una opció cada vegada més popular per a la rapidesa, eficiència i rendibilitat que aporta davant d’altres mètodes tradicionals.

L’estructura d’un edifici és tan important com els diferents elements exteriors que el componen. Tanmateix, si fem referència als diferents tancaments amb panell prefabricat, podem trobar un gran ventall d’acabats i textures pels edificis industrials com a opció estètica, el disseny també és important.

A continuació explorem alguns dels diferents acabats per aquests panells prefabricats:

Ciment llis:

Gris llis/blanc llis: Aquesta opció pot ser de les més comunes. Proposta que sempre és un encert, ja que s’adapta a qualsevol forma i estil de la nau i a l’entorn paisatgístic on es trobi. Ofereix un aspecte industrial i modern, perfecte per a ressaltar la textura i aspecte més natural del formigó.

Colorejats: S’aplica el color desitjat al planell. Del vermell, passant pel verd al blau, es pot aplicar pigment al formigó per tal d’aportar color al panell. Aporta personalitat i s’associa la identitat de marca.

Rentats:

Rentat: Un panell rentat es caracteritza per la seva superfície llisa i uniforme. S’obté mitjançant un procés de rentat amb aigua a alta pressió, que elimina l’excés de ciment i exposa els àrids (pedres, graveta) de la mescla. Té una textura rugosa.

Microrentat: Es caracteritza per la seva superfície encara més llisa i uniforme que el panell rentat. S’obté mitjançant un procés de rentat amb aigua a pressió i de sorra, que elimina l’excés de ciment i exposa els àrids de manera més precisa. Té una textura fina.

Chemplate

Mecanitzats:

  • Polit: El resultat s’obté mitjançant un procés de polit mecànic que elimina les imperfeccions de la superfície deixant un panell brillant i durador.
  • Raspallat: Ofereix una textura rústica i encant atemporal.
  • Buixardat: El buixardat de formigó és una tècnica que s’utilitza per donar textura i millorar l’adherència en superfícies llises de formigó.

Panell amb matriu:

Panells que tenen un relleu o un altre depenent del motlle de poliuretà escollit. És una alternativa de disseny per tal de poder proporcionar una opció estètica, diferent i original a l’arquitectura de l’edifici.

Metal·litzats:

És un tipus de panell el qual se li fa un tractament per tal d’oferir un aspecte oxidat.

Finalment, per donar un toc personalitzat i d’identitat de marca a l’edifici, la serigrafia amb el logotip de l’empresa també és una opció per a decorar el panell.